3. házi feladat

A MathWikiből
(Változatok közti eltérés)
 
(egy szerkesztő egy közbeeső változata nincs mutatva)
2. sor: 2. sor:
  
 
A feladat(8 pont):
 
A feladat(8 pont):
Egy olyan függvény megírása, ami paraméterként megkap egy csúcsmátrixot, és meghatározza a gráf egy partícióját, az előadáson  elhangzott útmutatás szerint.  
+
Egy olyan függvény megírása, ami paraméterként megkap egy csúcsmátrixot (listák listájaként), és meghatározza a gráf egy partícióját, az előadáson  elhangzott útmutatás szerint.  
  
 
B feladat(6 pont):
 
B feladat(6 pont):
Egy olyan függvény megírása, ami paraméterként megkap egy csúcsmátrixot, és meghatározza a gráf forrásait és nyelőit.
+
Egy olyan függvény megírása, ami paraméterként megkap egy csúcsmátrixot (listák listájaként), és meghatározza a gráf forrásait és nyelőit.
  
 
Az alábbi linken találtok tesztetéleshez input-output párokat:
 
Az alábbi linken találtok tesztetéleshez input-output párokat:

A lap jelenlegi, 2011. február 26., 12:09-kori változata

Az alábbi két feladat közül lehet választani:

A feladat(8 pont): Egy olyan függvény megírása, ami paraméterként megkap egy csúcsmátrixot (listák listájaként), és meghatározza a gráf egy partícióját, az előadáson elhangzott útmutatás szerint.

B feladat(6 pont): Egy olyan függvény megírása, ami paraméterként megkap egy csúcsmátrixot (listák listájaként), és meghatározza a gráf forrásait és nyelőit.

Az alábbi linken találtok tesztetéleshez input-output párokat:

Az első házi feladattal kapcsolatban általános hiba volt, hogy nem az erathoszthenészi szita algoritmust valósítottuk meg, ettől függetlenül a megoldás adhatott jó eredményt. Például amikor meghatároztunk egy prímet, akkor ismét végig iteráltunk a teljes listán ahelyett, hogy csak kitöröltük volna a többszöröseit, pedig a szita algoritmus pont emiatt hatékony. A mostaniakkal kapcsolatban csak azt szeretném kérni, hogy a függvényünk tényleg egy csúcsmátrixot kapjon meg, ezt az órán vett createGraph függvénnyel is beolvashatjuk.

Beküldési határidő: március 4. éjfél

Személyes eszközök