3. házi feladat

A MathWikiből
A lap korábbi változatát látod, amilyen Fadyga (vitalap | szerkesztései) 2011. február 26., 11:09-kor történt szerkesztése után volt.
(eltér) ←Régebbi változat | Aktuális változat (eltér) | Újabb változat→ (eltér)

Az alábbi két feladat közül lehet választani:

A feladat(8 pont): Egy olyan függvény megírása, ami paraméterként megkap egy csúcsmátrixot (listák listájaként), és meghatározza a gráf egy partícióját, az előadáson elhangzott útmutatás szerint.

B feladat(6 pont): Egy olyan függvény megírása, ami paraméterként megkap egy csúcsmátrixot (listák listájaként), és meghatározza a gráf forrásait és nyelőit.

Az alábbi linken találtok tesztetéleshez input-output párokat:

Az első házi feladattal kapcsolatban általános hiba volt, hogy nem az erathoszthenészi szita algoritmust valósítottuk meg, ettől függetlenül a megoldás adhatott jó eredményt. Például amikor meghatároztunk egy prímet, akkor ismét végig iteráltunk a teljes listán ahelyett, hogy csak kitöröltük volna a többszöröseit, pedig a szita algoritmus pont emiatt hatékony. A mostaniakkal kapcsolatban csak azt szeretném kérni, hogy a függvényünk tényleg egy csúcsmátrixot kapjon meg, ezt az órán vett createGraph függvénnyel is beolvashatjuk.

Beküldési határidő: március 4. éjfél

Személyes eszközök