AVG vírusirtó

A MathWikiből
A lap korábbi változatát látod, amilyen Csizrol (vitalap | szerkesztései) 2006. december 14., 09:24-kor történt szerkesztése után volt.

Tartalomjegyzék

AVG vírusirtó

Az AVG Anti-Virus Free Edition egy ingyenes vírusirtó program. A szoftvert ingyenesen lehet letölteni a Grisoft weboldaláról, de a cég csak magánszemélyek számára, otthoni gépeken engedélyezi használatát. Az ingyenes verzió adatbázisa is online frissíthető. Védelme a számítógépen túl figyeli és ellenőrzi a be- és kimenő leveleket is.

Letöltés

Az ingyenes verziót a Grisoft oldaláról lehet letölteni, a AVG Free for Windows installation files fejlécű táblázatba a linkre kattintva. Utána a mentés gombra kattintva meg kell adni, hogy melyik mappába mentse a programot. Érdemes egy külön mappát erre a célra létrehozni, ahova a szoftvereket lehet telepíteni. (Jobbklikk-Új-Mappa.)

Telepítés

Miután letöltötted a programot, elindul a varázsló, ami végigvezeti a telepítést. A megjelenő ablakban kattints a SETUP gombra. A telepítés nyelvét beállíthatod (nincs magyar). Illetve a feltételek elfogadásával ACCEPT. A telepítés tipusát kell megadni, hagyd bejelölve a Standard Install-t. NEXT Ezt az oldalt nem kell kitöltened, mert ingyenes programot telepítesz. NEXT Itt az adatokat ellenőrizheted, amiket megadtál, de ez most itt lényegtelen. NEXT Itt a NEXT-re kattintva a telepítő végigvezet néhány alapvető lépésen ahol a főbb beállítások elvégezhetők, de ezek kihagyhatók, ha saját magad akarod a beállításokat elvégezni.

Beállítások

A varázsló segítségével letöltheted a legújabb verziót, beállíthatod, hogy naponta ellenőrizze a teljes gépet, illetve megadhatod, hogy csak bizonyot területeket vizsgáljon át, továbbá, hogy mikor (időintervallum megadásával). Ha ekkor nincs bekapcsolva a gép, akkor ez elmarad. Nézd meg a jobb felső sarokban, a Security status-nál, hogy a legfrissebb verzió van-e meg neked. Ha pipa van ott, akkor ezzel nem kell törődnöd. Ha ixet látsz ott, akkor az ábrára duplán rákattintva megjelenik egy másik ablak, ahol az Update gombra kattintva frissítheted a szoftvert.


További információkat találszezen az oldalon.

Személyes eszközök