A PowerPoint használata

A MathWikiből
(Változatok közti eltérés)
15. sor: 15. sor:
 
úgy gondoltam, hogy végigmennék ezeken, és a kevésbé magától értetődőeket leírnám. Egyébként a használata nagyon egyszerű, sokban hasonlít a Wordre.
 
úgy gondoltam, hogy végigmennék ezeken, és a kevésbé magától értetődőeket leírnám. Egyébként a használata nagyon egyszerű, sokban hasonlít a Wordre.
 
*'''Fájl''' menüpont: Itt található az ''Új dokumentum'', ''Megnyitás'', ''Mentés'', ''Bezárás'', ''Nyomtatási kép'', ''Nyomtatás'' és a ''Kilépés'', amelyek szerinetm nem igényelnek magyarázatot. Ezen kívül:
 
*'''Fájl''' menüpont: Itt található az ''Új dokumentum'', ''Megnyitás'', ''Mentés'', ''Bezárás'', ''Nyomtatási kép'', ''Nyomtatás'' és a ''Kilépés'', amelyek szerinetm nem igényelnek magyarázatot. Ezen kívül:
**''Keresés'': vigyázat, ez nem az a keresés, amelyikkel a dokumentumodon belül tudsz egy szövegre rákeresni!
+
**''Keresés'': vigyázat, ez nem az a keresés, amelyikkel a dokumentumodon belül tudsz egy szövegre rákeresni! Ezzel a funkcióval a számítógépen található fájlok között keresheted meg, hogy melyikben található az a szövegrészlet, amelyikre szükséged van. Pl. ha idézni akarsz egy publikációdból, de nem tudod, hova is mentetted el, akkor ide beírva a nevét megtalálja neked.
 +
**''Oldalbeállítás'': Ez ugyan a Wordben is megtalálható, de én mindig megfeledkezem róla. Ezzel lehet elforgatni a diákat, ha azt akarod, hogy inkább álló legyen. (Sajnos egyenként nem lehet elforgatni az oldalakat, ha egyet elforgatsz, az összes fordul vele.) Ezen kívül itt lehet a diák méretét is beállítani attól függően, hogy vetíteni karod, vagy nyomtatni. (Hogy hány diát akarsz egy oldalra nyomtatni, a ''Nyomtatás'' pont alatt állíthatod be.)
 +
**''Tulajdonságok'': Itt a dokumentumra vonatkozó adatokat lehet beállítani (pl. tárgy, szerző, készítés igőpontja...) Vigyázat, ha házinak kell beadni, az is látható, hogy mennyit dolgoztál vele! :)

A lap 2006. december 14., 11:33-kori változata

A PowerPint egy Windows alatt futó program, amellyel későbbi előadásaitokhoz készíthetitek el a kivetíteni kívánt vázlatot.

'''Tartalomjegyzék'''
 
#A PowerPoint telepítése
# PowerPoint használata

A PowerPoint telepítése

A PowerPoint a Windows Office programcsomag része, telepíteni ennek a programcsomagnak a CDjéről lehet. Azonban találtam egy programot, amelyikkel meg lehet nyitni, és ki lehet nyomtatnippt fájlokat, azonban szerkeszteni nem lehet vele. A PowerPoint megjelenítő letölthető itt. További információkat itttalálhatsz róla.

A PowerPoint használata

Mivel egy előadás vázlatának a sorrendje kb megegyezik az eszköztár legördülő menüinek sorrendjével, úgy gondoltam, hogy végigmennék ezeken, és a kevésbé magától értetődőeket leírnám. Egyébként a használata nagyon egyszerű, sokban hasonlít a Wordre.

  • Fájl menüpont: Itt található az Új dokumentum, Megnyitás, Mentés, Bezárás, Nyomtatási kép, Nyomtatás és a Kilépés, amelyek szerinetm nem igényelnek magyarázatot. Ezen kívül:
    • Keresés: vigyázat, ez nem az a keresés, amelyikkel a dokumentumodon belül tudsz egy szövegre rákeresni! Ezzel a funkcióval a számítógépen található fájlok között keresheted meg, hogy melyikben található az a szövegrészlet, amelyikre szükséged van. Pl. ha idézni akarsz egy publikációdból, de nem tudod, hova is mentetted el, akkor ide beírva a nevét megtalálja neked.
    • Oldalbeállítás: Ez ugyan a Wordben is megtalálható, de én mindig megfeledkezem róla. Ezzel lehet elforgatni a diákat, ha azt akarod, hogy inkább álló legyen. (Sajnos egyenként nem lehet elforgatni az oldalakat, ha egyet elforgatsz, az összes fordul vele.) Ezen kívül itt lehet a diák méretét is beállítani attól függően, hogy vetíteni karod, vagy nyomtatni. (Hogy hány diát akarsz egy oldalra nyomtatni, a Nyomtatás pont alatt állíthatod be.)
    • Tulajdonságok: Itt a dokumentumra vonatkozó adatokat lehet beállítani (pl. tárgy, szerző, készítés igőpontja...) Vigyázat, ha házinak kell beadni, az is látható, hogy mennyit dolgoztál vele! :)
Személyes eszközök