Informatika1-2009/Hazi10

A MathWikiből
A lap korábbi változatát látod, amilyen Morap (vitalap | szerkesztései) 2009. november 14., 00:51-kor történt szerkesztése után volt.

Tizedik házi feladat (hf9) - 7 pont

Ennek a házi feladatnak a beadási határideje

  • keddieknek: 2009. november 23 éjfél,
  • szerdaiaknak: 2009. november 22 éjfél,
  • péntekieknek: 2009. november 26 éjfél.

azaz mindenkinek két hete van a feladat elkészítésére.

Feladat egy LaTeX dokumentum készítése egy kézzel írt dokumentum alapján, amely mindenkinek más lesz. Ha már volt 9. gyakorlatod, akkor a következő oldalon éred el a házi feladatodat:

http://morap.homeip.net/latex/loginnev

ahol a loginnev részt cseréld ki az intézeti loginneveddel. A begépelendő szövegek jegyzetek, illetve ZH megoldások. Ez 1 vagy 2 fájlt jelent, és az esetek többségében összesen 3 oldalt, esetleg 3 és felet.

Akik analízis vizsgát kaptak, azoknak nem kellenek a pótfeladatok. Így is lesz elég munkájuk.

A feladatra két hetet kaptok, de érdemes már az első héten nekilátni a feladatnak, hogy a közben lévő gyakorlaton meg tudjátok kérdezni az esetleg felmerülő kérdéseket. Figyeljetek arra, hogy az elkészített anyag szép LaTeX dokumentum legyen (mi elsősorban ezt fogjuk pontozni). A kapott anyagot próbáljátok megérteni, az esetleges elírásokat javítsátok ki, sőt magyarázó megjegyzésekkel is kiegészíthetitek az anyagot. Ha valamit nem tudtok elolvasni, nyugodtan szóljatok nekünk. Ábrák elkészítését is tanulni fogjátok, ezzel egyelőre ne foglalkozzatok.

A rövidítéseket fejtsétek ki, igazítsátok szépen a dokumentumot, nem fontos követni az eredeti formázását. Az áthúzott részek nem kellenek.

Készítettünk egy mintamegoldást is, valami ilyesmit várunk: szkennelt oldal eredménye: tex, pdf. A minta tex fájlt módosítsátok, akkor egységes lesz az anyag, könnyebb lesz nekünk összerakni. A Windows alatt dolgozóknak segítség lehet ugyanez a fájl latin2-es kódolással: latin2-es tex.

Küldjétek el a tex fájlt (utf8-as karakterkódolással) és a pdflatex paranccsal lefordított pdf fájt is.

Ha gond van a fordítással: Ha a fordítás leáll a következő hibával:

Something's wrong--perhaps a missing \item

Ekkor töltsétek le a legújabb magyar.ldf fájlt, és helyezzétek el abba a mappába, amelyben a tex fájl is található.

Személyes eszközök