Informatika1-2009/Hazi6

A MathWikiből
A lap korábbi változatát látod, amilyen Tothagi (vitalap | szerkesztései) 2009. október 12., 21:17-kor történt szerkesztése után volt.
(eltér) ←Régebbi változat | Aktuális változat (eltér) | Újabb változat→ (eltér)

6. házi feladat - 7 pont

Ennek a házi feladatnak a beadási határideje: 2009. november 30.

A megelőző héten a pénteki gyakorlat elmarad, a keddi gyakorlatot pedig már megtartottuk. Akinek gondot okoz a feladat megoldása, azokat várjuk a szerdai (igény esetén a keddi) időpontban is.


Feladat egy saját honlap készítése, amely (legalább) két oldalból áll, az egyik oldal az index.html fájl legyen (ez az oldal jelentkezzen be a www.math.bme.hu/~loginnevetek alatt, ehhez a public_html könyvtárba kell elhelyezni). Csak olyan oldalakat fogadunk el, amelyet a validátor szabványos xhtml-nek elfogad, továbbá olyan stílusfájllal rendelkezik, amelyet a CSS validátor szabványosnak ismer el.

Igyekezzetek értelmes oldalt összehozni, például írjatok magatokról, tegyetek fel képet, órarendet, linket az ismerőseitek oldalára.

A két honlap tartalmazzon linket egymásra. A két oldal együtt tartalmazzon lehetőleg minél több tartalmi elemet (pl. címek, listák, képek, táblázat (cellaösszevonással), belső link, program kód).

Az oldal formázását külső CSS fájlból oldjátok meg, de legyen legalább egy helyen style paraméterrel az xhtml fájlból. Változtassatok színeket (elég szolídan is), táblázatot igazítsátok középre, állítsatok be egyedi link színeket, stb. A class paraméter segítségével a fontos bekezdéseket jelöljétek meg, és emeljétek ki valamilyen formázás segítségével.


A házi feladat elkészítéséhez ajánljuk a www.standardsmode.hu oldalt. Érdemes szétnézni az oldalakon. A formázásra általában az oldalak alján térnek ki rengeteg példával.

Személyes eszközök