Informatika1-2011/Hazi8

A MathWikiből
A lap korábbi változatát látod, amilyen Zrimay (vitalap | szerkesztései) 2011. november 3., 23:01-kor történt szerkesztése után volt.
(eltér) ←Régebbi változat | Aktuális változat (eltér) | Újabb változat→ (eltér)

Webdizájn (CSS)

A HTML (elvileg) megvan, most megdizájnoljuk:

Továbbra is a Komodo Edit programot tudnám ajánlani az elkészítéshez, vagy a Notepad++ is nagyon jó.

A honlapos házi feladat második része a CSS fájl elkészítése, a következő feladatokkal:

  • Legyen benne:
  1. Különböző színek, felsorolásjelek.
  2. Bekezdések, címsorok, szövegrészek külön-külön más betűtípussal és betűmérettel. (Használjátok a div/span, class/id dolgokat a HTML-ben is!)
  3. Valamilyen módon egyedi kinézetű táblázat.
  4. Különböző elhelyezkedési igazítások (position, float segítségével mondjuk).
  • Oldjátok meg, hogy valamelyik oldalon LÁTHATATLANUL ott legyen a nevetek (vagy valami kis üzenet nekem...). Tehát a HTML kódba írjátok bele (ott kell is látszania!), majd a CSS segítségével rejtsétek el.
  • HA NEM SZABVÁNYOS AZ OLDAL, 0 PONT!! (de azért küldd be akkor is, ha piros a validátor, mert lehet, hogy csak elírás van benne, vagy olyan hiba, ami nem is az, én jobban tudom ezt, mint a validátor... és ha még határidő előtt beadod, akár segíteni is tudunk a hiba kijavításában!)
  • A HTML fájlban ne legyen SEMMI formázás, minden megjelenítéssel kapcsolatos dolog (szín, méret, stb.) a CSS kódban legyen!
  • (Lehet olyat is, hogy interneten kerestek előre elkészített CSS-fájlt, és azt rakjátok az oldalatokhoz. Ezt is ér, de akkor a CSS-ben csak azok a tag-ek legyenek, amik tényleg szerpelnek a HTML kódban is, és nyilván a "class" meg "id" nevek is egyezzenek a két fájlban...)

Amit el kell küldeni: a linket a honlapod CSS fájljára (kb. ezt: http://math.bme.hu/~usernév/style.css). (Ha esetleg a HTML házi rész nem volt meg mostanra, akkor azt is írd bele a levélbe, és leellenőrzöm, még pontot is adok rá, bár nyilván nem maximumot...)

Így ellenőrzöm a megoldásokat: http://jigsaw.w3.org/css-validator/, ha zöld és a fent említett feladatok megvannak: 4 pont. Ha piros, 0 pont, visszaküldöm a javítanivalókat, de sok időt és felesleges e-mailt megspóroltok, ha már előbb magatok is megnéztétek, és a piros hibákat legalább megpróbáltátok kijavítani...

Ettől függetlenül kérdéseket örömmel fogadok továbbra is, és igyekszem megválaszolni!

Személyes eszközök