Informatika1-2012/Gyakorlat9

A MathWikiből
A lap korábbi változatát látod, amilyen Kkovacs (vitalap | szerkesztései) 2012. november 6., 01:19-kor történt szerkesztése után volt.

Ha még nincs oldalatok

A mai gyakorlat a leadott házira épít, így ha ez valakinek nincs meg, akkor mentse a kövektezõ file-okat a public_html mappájába:

Feladatok

Készítsetek egy új file-t a public_html mappátokba style.css névvel, mellette nyissátok meg az index.html-t is.

  1. Elõször csak inline írjunk CSS kódot az index.html-ünkbe, valahol változtassátok meg a betûk méretét ( style = "font-size:large" )
  2. Írjatok pár span-t az index.html-be, és adjátok õket valamilyen névvel hozzá egy osztályhoz. ( class = "kiemelt" )
  3. A style.css-t kapcsoljátok be az index.html-be és az orarend.html-be is. ( <link rel="stylesheet" href="style.css"> a head-be )
  4. A style.css segítségével érjétek el, hogy a 2. pontban definiált osztályba tartozó span-ek dõlt betûvel legyenek. (7. előadás)
  5. Most érjétek el, hogy az összes p-ben levõ szövegetek dõlt betûvel legyen.
  6. Mivel így már nem látszik mely szövegrészek voltak a kiemelt span-ben, így változtassátok meg, hogy a kiemeltek ne legyenek dõltek, legyenek félkövérek.
  7. Próbáljátok a szövegetek adott részeit máshova igazítani, pl a címet középre. Használjatok a címhez id-t, ne class-t. (7. előadás)
  8. Térjünk át az órarendre, érjétek el, hogy jelentõs margója legyen a táblázatotok legfelsõ celláinak (a napoknak). (7. előadás)
  9. Csináljatok szép keretet a táblázatnak, ne fekete legyen, próbáljátok meg hogy néz ki a dupla, esetleg ha vastagabb. (7. előadás)Hasznos linkek

Személyes eszközök