Informatika1-2014/Gyakorlat9

A MathWikiből
A lap korábbi változatát látod, amilyen Kkovacs (vitalap | szerkesztései) 2014. november 18., 12:30-kor történt szerkesztése után volt.
(eltér) ←Régebbi változat | Aktuális változat (eltér) | Újabb változat→ (eltér)

CSS Feladatok

Fejezzük be a maradék CSS feladatokat:

Készítsetek egy új file-t a public_html mappátokba style.css névvel, mellette nyissátok meg az index.html-t is.

 1. Elõször csak inline írjunk CSS kódot az index.html-ünkbe, valahol változtassátok meg a betûk méretét ( style = "font-size:large" )
 2. Írjatok pár span-t az index.html-be, és adjátok õket valamilyen névvel hozzá egy osztályhoz. ( class = "kiemelt" )
 3. A style.css-t kapcsoljátok be az index.html-be és az orarend.html-be is. ( <link rel="stylesheet" href="style.css"> a head-be )
 4. A style.css segítségével érjétek el, hogy a 2. pontban definiált osztályba tartozó span-ek dõlt betûvel legyenek. (8. előadás)
 5. Most érjétek el, hogy az összes p-ben levõ szövegetek dõlt betûvel legyen.
 6. Mivel így már nem látszik mely szövegrészek voltak a kiemelt span-ben, így változtassátok meg, hogy a kiemeltek ne legyenek dõltek, legyenek félkövérek.
 7. Próbáljátok a szövegetek adott részeit máshova igazítani, pl a címet középre. Használjatok a címhez id-t, ne class-t. (8. előadás)
 8. Térjünk át az órarendre. Érjétek el, hogy jelentõs margója legyen a táblázatotok head (th) celláinak. Arra vigyázzatok, hogy ilyenkor a border="1"-et ki kell venni a html kódból. (8. előadás)
 9. Csináljatok szép keretet a táblázatnak, ne fekete legyen, próbáljátok meg hogy néz ki a dupla, esetleg ha vastagabb. (8. előadás)
 10. Térjünk vissza az index.html-re. Érjétek el, hogy ne a hagyományos módon legyen kiírva a listátok, mondjuk gyémántok legyenek a jelölõk, vagy római számok a számok. (8. előadás)
 11. Változtassátok meg a linkeket, pl ne legyenek aláhúzva, vagy más színnel legyenek. (pl: a:link {font-size:small;}, van még a:visited, a:hover, a:active)
 12. Éljétek ki magatokat, tegyétek olyanná az oldalt amilyenné szeretnétek.

Latex bevezetés

Hasznos linkek

Személyes eszközök