Informatika2-2013/Hazi04

A MathWikiből
(Változatok közti eltérés)
1. sor: 1. sor:
 
__NOTOC__
 
__NOTOC__
  
Az eheti házi az [http://wiki.math.bme.hu/view/Informatika2-2013/Gyakorlat05 5. gyakorlat] utolsó 2. feladatára, a betûraktárra épül, ennek a megoldását letölthetitek [http://math.bme.hu/~kkovacs/info2/beturaktar_kesz.c innen].
+
Az eheti házi az [http://wiki.math.bme.hu/view/Informatika2-2013/Gyakorlat05 5. gyakorlat] utolsó 2. feladatára, a betûraktárra épül, ennek a megoldását letölthetitek [http://math.bme.hu/~kkovacs/info2/beturaktar_kesz.c innen]. Négy függvénnyel kell kiegészítenetek a programot, a függvények a megadott deklarációkkal (ezek legyenek a függvényeitek feje):
 +
 
 +
* ''char* keres_torol(char s)'': az első polctól és első doboztól kezdve végigkeresi a raktárat és törli ('\0'-ra állítja) az első olyan karaktert aminek az értéke megegyezik a kapott s karakterrel. Ha nem találja a keresett elemet a raktárban, akkor NULL-t adjon vissza. Piros pontért (és rendesen le is rövidíti a kódot), használjátok a ''holvan'' függvényt a megvalósításhoz.
 +
* ''int azonosak(char s)'': visszaadja, hogy darab olyan értékû karakter van a raktárban mint a kapott s.
 +
* ''void tomb_betesz(char t[], int n, int polc)'': a függvénynek az a célja, hogy az adott ''polc''

A lap 2013. március 16., 00:50-kori változata


Az eheti házi az 5. gyakorlat utolsó 2. feladatára, a betûraktárra épül, ennek a megoldását letölthetitek innen. Négy függvénnyel kell kiegészítenetek a programot, a függvények a megadott deklarációkkal (ezek legyenek a függvényeitek feje):

  • char* keres_torol(char s): az első polctól és első doboztól kezdve végigkeresi a raktárat és törli ('\0'-ra állítja) az első olyan karaktert aminek az értéke megegyezik a kapott s karakterrel. Ha nem találja a keresett elemet a raktárban, akkor NULL-t adjon vissza. Piros pontért (és rendesen le is rövidíti a kódot), használjátok a holvan függvényt a megvalósításhoz.
  • int azonosak(char s): visszaadja, hogy darab olyan értékû karakter van a raktárban mint a kapott s.
  • void tomb_betesz(char t[], int n, int polc): a függvénynek az a célja, hogy az adott polc
Személyes eszközök