Informatika2-2016/Gyakorlat10

A MathWikiből
(Változatok közti eltérés)
(Ponttáblázat)
(Ponttáblázat)
10. sor: 10. sor:
 
==Foci, újból==
 
==Foci, újból==
 
===Ponttáblázat===
 
===Ponttáblázat===
Töltsük le a [http://www.math.bme.hu/~nyida/info2/E0.csv data] fájlunkat -- Ez ugyanaz, amiből alőadáson dolgoztunk. Nyissunk meg egy új fájlt, legyen a neve tables.py és mentsük el az E0.csv mellé!
+
Töltsük le a [http://www.math.bme.hu/~nyida/info2/E0.csv data] fájlunkat - Ez ugyanaz, amiből alőadáson dolgoztunk. Nyissunk meg egy új fájlt, legyen a neve tables.py és mentsük el az E0.csv mellé!
 
* Olvassuk be a tartalmát a '''csv.DictReader'''-rel szótárakba! Ez könnyű volt előadáson. A fájl nevét
 
* Olvassuk be a tartalmát a '''csv.DictReader'''-rel szótárakba! Ez könnyű volt előadáson. A fájl nevét
 
* Adjunk
 
* Adjunk

A lap 2016. április 20., 09:04-kori változata

Tartalomjegyzék

Előadás

9. Előadás

Feladatok

Ma is a Spyderben fogunk dolgozni. Viszont megtanuljuk, hogyan kell programozni, mint a nagyon. Ehhez szükség lesz a Konsole-ra is. Ha kész egy fáljunk, mentsük el, keressük ki a helyét a Konsole-ban, majd a python sctipr.py módon tudjuk futtatni

Bevezető

  • Írjunk egy write_to_file.py nevű scriptet, ami két poziciónális paramétert kap: az első a fájl neve, a másik pedig a szó, amit tároljon el a fájlban! Figyeljünk arra, hogy az első paraméter mindig a script neve!
    • Módosítsuk úgy, hogy tetszőlegesen sok szót meg tudjunk adni a fájl után, ezeket továbbra is írja a fájlba, vesszővel elválasztva!
    • Legyen egy opcionális --delimiter, vagy röviden -d paraméterünk, amivel az elválasztójelet tudjuk megváltoztatni (vessző helyett tetszőleges).

Foci, újból

Ponttáblázat

Töltsük le a data fájlunkat - Ez ugyanaz, amiből alőadáson dolgoztunk. Nyissunk meg egy új fájlt, legyen a neve tables.py és mentsük el az E0.csv mellé!

  • Olvassuk be a tartalmát a csv.DictReader-rel szótárakba! Ez könnyű volt előadáson. A fájl nevét
  • Adjunk
Személyes eszközök