Iso Buster

A MathWikiből
(Változatok közti eltérés)
1. sor: 1. sor:
 
== Mire jó az Iso Buster?==
 
== Mire jó az Iso Buster?==
  
Az Iso Busterrel nehezen vagy egyáltalán nem olvasható CDkről vagy DVDkről olvashatunk le adatokat. (Hiába van a logóban egy szuperhős, azért csodákra ez a program sem képes!!!) Vagy egy régebbi  meghajtó számára is nagy segítség lehet ez a hasznos program. Ha esetleg nincs írónk akkor használhatjuk képfájl készítésére is. A program egyik nagy előnye hogy szinte minden fájlformátumot támogat így ez nem okozhat problémát.
+
Az Iso Busterrel nehezen vagy egyáltalán nem olvasható CDkről vagy DVDkről olvashatunk le adatokat. (Hiába van a logóban egy szuperhős, azért csodákra ez a program sem képes!!!) Vagy egy régebbi  meghajtó számára is nagy segítség lehet ez a hasznos program. Ha esetleg nincs írónk akkor használhatjuk képfájl készítésére is. A program egyik nagy előnye hogy szinte minden fájlformátumot támogat így ez nem okozhat problémát. [http://www.math.bme.hu/~babjan/isomen isomen]
  
 
==Letöltés==
 
==Letöltés==

A lap 2006. december 14., 12:00-kori változata

Tartalomjegyzék

Mire jó az Iso Buster?

Az Iso Busterrel nehezen vagy egyáltalán nem olvasható CDkről vagy DVDkről olvashatunk le adatokat. (Hiába van a logóban egy szuperhős, azért csodákra ez a program sem képes!!!) Vagy egy régebbi meghajtó számára is nagy segítség lehet ez a hasznos program. Ha esetleg nincs írónk akkor használhatjuk képfájl készítésére is. A program egyik nagy előnye hogy szinte minden fájlformátumot támogat így ez nem okozhat problémát. isomen

Letöltés

A porgramnak léteik windows és linux alatt is működő változata. Mindkettőt letölthetjük az www.isobuster.com-ról, a cég hivatalos honlapjáról ingyen. Persze a windowsos csak tesztverzió, de meg is vásárolhatjuk.

Telepítés

A telepítőfájlt elindítva először nyelvet választunk (a legfrissebbeknél van magyar is), Majd miután kiválasztottuk a program telepítésének helyét, kiválaszthatjuk az Iso Busterhez rendelt fájltípusokat. Majd befejzve a telepítést, akár már indíthatjuk is a programot.

Hogyan használjuk?

Az exe fájl elindítása után már elő is ugrik a logó és hozzá is kezdhetünk a varázsláshoz. A menüsor alatti fülecskénél kiválaszthatjuk az aktuális meghajtót. Ha nem jelenik meg semmi nyomjunk a frissítés gombra. Rögtön meg is nézhetjük hogy mi található az adathordozónkon ha sikerül beolvasni. Ezután két választásunk van, vagy megpróbáljuk felmásolni a fájlokat(1), vagy készíthetünk képfájlt is(2), ha szeretnénk későbbre halasztani a problémát, vagy ha nincs írónk a vagy épp nem működik és vissza kell adnunk a kölcsönkért telepítő dvdt vagy cdt .

(1) Jobbklikk a kék ISO feliratú gombra, majd a „kifejt” parancs. Utána kiválaszthatjuk, hogy hová kerüljenek a beolvasott fájlok.

(2) Jobbklikk a piros ISO feliratú gombra, majd a „kifejt” parancs. Utána kiválaszthatjuk, hogy hová kerüljön a Cdkép.

Ezen kívül bármely jobbklikk után megtekinthetjük a fastruktúrát, az adathordozónk tulajdonságait vagy kereshetünk fájlokat a lemezünkön.

Egyéb funkciók és beállítások

A beállítások menüpont alatt rengeteg hasznos funkciót találunk. Például átállíthatjuk a nyelvet ha mondjuk nem tudunk angolul, vagy ha végképp nem szeretnénk érteni semmit rengeteg érdekes és nehéz nyelvre is átállhatunk ( pl.:kínai). Módosíthatjuk a program felületének betűméretét, vagy be és kikapcsolhatunk opciókat, ilyen például a folyamatok kezdésekor és befejeződésekor elhangzó sípszó. Beállíthatunk különböző keresési opciókat, vagy korlátozhatjuk a fájlkereséskor a felmásolt adatok méretét. Növelhetjük a program „próbálkozásainak” számát hibás blokk beolvasásakor. Választhatunk kiterjesztést az elkészítendő képfájlnak., vagy akár fel is darabolhatjuk azt.

Személyes eszközök