Meebo.com használata

A MathWikiből
(Változatok közti eltérés)
('''A [http://meebo.com meebo.com] lényege''')
 
1. sor: 1. sor:
 
== '''A [http://meebo.com meebo.com] lényege''' ==
 
== '''A [http://meebo.com meebo.com] lényege''' ==
Az odahaza használt chat protokolokat lehet egyszerűen elérni webes felületen, mint például '''msn'''-t, '''aim'''-et, '''yahoo!'''-t, '''google talk'''-ot, '''jabber'''-t és '''icq'''-t akár egyszerre is. Az oldal használata lényegében triviális.
+
Az odahaza használt chat protokollokat lehet egyszerűen elérni webes felületen, mint például '''msn'''-t, '''aim'''-et, '''yahoo!'''-t, '''google talk'''-ot, '''jabber'''-t és '''icq'''-t akár egyszerre is. Az oldal használata lényegében triviális.
  
 
== '''Regisztrálás''' ==
 
== '''Regisztrálás''' ==

A lap jelenlegi, 2011. január 3., 15:45-kori változata

Tartalomjegyzék

A meebo.com lényege

Az odahaza használt chat protokollokat lehet egyszerűen elérni webes felületen, mint például msn-t, aim-et, yahoo!-t, google talk-ot, jabber-t és icq-t akár egyszerre is. Az oldal használata lényegében triviális.

Regisztrálás

Ez nem túl hosszadalmas dolog, de érdemes úgy ellátogatni a meebo honlapjára, hogy már legalább az egyikre regisztrálva vagyunk. Azért egy kis segítség, ha még egyikre sem reggeltünk:

 • msn-re az msn.com oldalon keresztül(a my msn-en linknél)
 • aim-re azaim.com oldalon tehetjük meg a regisztrálást
 • yahoo!-ra a yahoo.com oldalon a jobb felső sarokban lévő messenger linken keresztül
 • google talk-ra a gmail-es elektronikus levélcímünk felhasználónevével illetve jelszavával tudunk bejelentkezni
 • jabber-ra a jabber.orgoldalon reggelhetünk(bal felső részen)
 • icq-ra pedig a icq.com oldalon a loginra klikkelve(jobb felső sarok tájéka)

Hogyan is léphetünk be?

Be lehet külön-külön jelentkezni az egyes üzenetköldős szolgáltatásokban,de a meebo-nak van egy nagyon előnyös tulajdonsága, hogy akár az összesre is bejelentkezhetünk egyetlen egy jelszóval és felhasználónévvel a birtokunkban.

Egy oldal és az összes levelezési fiókomat használhatom?

Igen. A meebo oldalán van egy meebo-s bejelentkezési rész is. Akinek a nincs még meebo-s jelszava és felhasználóneve, akkor a következőképpen regisztrálhat(illetve iratkozhat fel):

 • Ennél a meebo-s bejelentkezős résznél rákattintunk a feliratkozás! című linkre
 • Miután elolvastuk a csatlakozás adta lehetőségeket, illetve az adatvédelmi nyilatkozatot és/vagy felhasználói szabályzatot,kattintsunk a csatlakozás gombra
 • Ha ez is kész, már csak három lépésnyire vagyunk a meebo megfelelő és előnyös használatától, méghozzá első lépésben adjuk meg a jövőben használandó felhasználónevünket, illetve a teljes nevünket és az e-mail címünket.
 • Második lépésben adjuk meg a jelszavunkat, és persze mégegyszer(ha képesek vagyunk ugyanazt a jelszót többször is leírni, mert az nem ártana)
 • Végső lépésként pedig adjuk meg mely fiókokba szeretnénk belépni(beállítható, hogy akár a meebo-ba bejelentkezéskor egyből bejelentkezzen az általunk megjelölt fiókokba)

Meebo használata

Ha beléptünk, és még nem kezdtünk el rég nem látott ismerőseinknek ömlesztve információkat küldeni, akkor lehetőségünk nyílik különböző beállításokat végezni. A beállítások linkre kattintva

 • beállíthatunk még új fiókokat, amiket használnánk szívesen
 • egy másik "fülön" beállíthatjuk a saját igényeink szerinti szolgáltatásokat(hang,hangulatjelek...stb.)illetve sablonok alapján is maradhat ez(alapértelmezett/klasszikus)
 • a harmadik "fülön" pedig mütyürkéket kreálhatunk, melyeket használva még színesebbé tehetjük beszélgetéseinket

Jobb oldalt található a partnerlistánk(amit akár át is méretezhetünk kedvünk szerint), melynek segítségével választhatjuk ki kivel is szeretnénk társalogni, illetve itt vehetjük fel/törölhetjük partnereinket. Itt állíthatjuk be a saját állapotunkat is, ami az aktuális tevékenységünkről és elfoglaltságunkról ad információt partnereinknek.

A bal felső részen találhatunk különböző linkeket(névjegy, blog, közösség, termékek, titoktartás, meebo me illetve segítség) erről csak annyit, hogy akinek nem valami óriási az angol tudása az csak egy vastag angol-magyar szótárral a kezében kattintson ezekre a linkekre. Valójában nem is olyan vészesek ezek a linkek. Ami szerintem érdekes lehet az a közösségek címü. Ez egy fórumszerű lehetőség a meebo-val kapcsolatban.

Ha végignéztük az alábbi lehetőségeket, indulhatnak a levelek.

Kijelentkezni több helyen is lehet (pl.: a partnerlista alján)

Végezetül...

Remélem sikerült némi segítséget nyújtanom azoknak, akik meebo-val szerettek volna "ütyködni", illetve felkeltettem azoknak az érdeklődésüket, akik még nem is hallottak az egészről.(elnézést ha néhány helyen viccesen egyszerűen fejeztem ki magam)

Jocika

Személyes eszközök