Szerkesztő:Csizbal

A MathWikiből
A lap korábbi változatát látod, amilyen Csizbal (vitalap | szerkesztései) 2006. november 28., 15:52-kor történt szerkesztése után volt.
(eltér) ←Régebbi változat | Aktuális változat (eltér) | Újabb változat→ (eltér)

Screen parancs

A screen parancs akkor ha hasznos ha szeretnél valamilyen hosszabb programot futtatni (eseltelg pár nap, gondolom többszáz jegyű prímek ellenőrzése esetén, közben esetleg más csinálnál vagy ki is kapcsolnád a gépet.


Használata

Terminálba kell beírni hogy: screen ,ekkor bejön egy üres ablak ahol futtathatod a programot majd ha elindítootad a programot nyomd meg a ctrl+(a,d) -t ami azt jelenti hogy nyomd le a kontrolt, majd az a betűt, majd engedd el az a betűt, de a controlt ne, majd nyomd le az e betűt, engedd el az e betűt, majd a controlt, ekkor kiíródik hogy detached, ami azt jelenti hogy a programod és a monitorod közt a kapcsolat megszakadt, de a program fut (az omnibuszon) ! Ezután futtathatsz mást, ki is kapcsolhatod a géped meg ilyenek. Ha ismét vissza akarod hozni yrd be a terminálba hogy: screen -r ,ekkor visszakapod azt amit az előbb csináltál, a ctrl+d -vel pedig megölheted a programot.

Egyéb hasznos dolog, ssh

Ha esetleg az omnibusz túl lassú lenne, vagy túlterhelt, használhatsz másik gépet is

Személyes eszközök