ZoneAlarm

A MathWikiből
(Változatok közti eltérés)
 
(2 szerkesztő 7 közbeeső változata nincs mutatva)
1. sor: 1. sor:
 
__TOC__
 
__TOC__
 
=ZoneAlarm=
 
=ZoneAlarm=
A Zonealarm egy ingyenes tuzfal mely a Zone Labs terméke. Ezzel a tuzfallal be lehet allitani hogy az internetre mennyire nyitott a gep, illetve milyen programokat/folyamatokat enged at a geprol az internetre.
+
A Zonealarm egy ingyenes tűzfal mely a Zone Labs terméke. Ezzel a tűzfallal be lehet állitani hogy az internetre mennyire nyitott a gép, illetve milyen programokat/folyamatokat enged át a géprol az internetre.  
  
 +
Egy megbízható tűzfal rendkívül fontos, ugyanis megakadályozza hogy a gépből egy úgynevezett "zombie" gép legyen, mely hackerek uralma alatt van. Ezen kívül megvédi a gépet kémkedő trojan és hasonló spyware programoktól, mert megakadályozza, hogy ezek a programok csatlakozzanak a netre.
  
  
  
== Letoltes ==
 
A Zonealarm a kovetkezo linkrol letoltheto: [http://www.download.com/3000-2092-10039884.html Zonealarm]. A "Download Now"-ra kell kattintani es elojon egy ablak amiben a "Save to Disk"-et kell bejelolni hogy letoltse a gepre.
 
  
 +
== Letöltés ==
 +
A Zonealarm a következő linkről letölthető: [http://www.download.com/3000-2092-10039884.html Zonealarm].
  
 +
A "Download Now"-ra kell kattintani és előjön egy ablak amiben a "Save to Disk"-et kell bejelölni hogy letöltse a gépre.
  
 +
Ha ez nem sikerül,akkor a [http://www.google.com Google]-on ha beírjuk hogy 'ZoneAlarm free download" akkor több helyről is le lehet tölteni:
  
== Telepites ==
+
[http://www.zonelabs.com/store/content/company/products/znalm/freeDownload.jsp ZoneLabs]
Miutan letoltottuk, kattintsunk a fajlra es elojon egy ablak melyben be lehet allitani hogy melyik mappaba telepitse a programot. Ha ezt kivalasztottuk, nyomjuk meg a "Next" gombot. A kovetkezo ablakban a nevunket, illetve az email cimunket keri, miutan ismet "next"-el folytatjuk. Az utolso ablaknal be kell jelolni hogy "I accept the terms of the preceding license agreement", es ha rakattintunk az "Install"-ra, elkezdi a telepitest. Ezutan par opcionalis kerdes megvalaszolasa utan  elojon egy ablak mely kozli hogy a telepites keszen van. Kattintsunk a "Yes"-re melyel megnyilik a Zonealarm.
+
  
Elso alkalommal elojon a "License Wizard". Az elso oldalon jeloljuk be hogy "Select ZoneAlarm" ami az ingyenes verziot biztositja. Ezutan elojon a "Welcome" ablak ahol egy "Next"-re kattintassal eljutunk az elso fontos beallitashoz: a "Don't alert me at all - protect my computer silently" opciot valasszuk, hogy ne figyelmeztessen a Zonealarm minden alkalommal mikor megvedte a gepet egy lehetseges veszely ellen. Miutan megnyomtuk hogy finish, a kovetkezo oldalon jeloljuk be hogy "No. Alert me later when my browser and these components need internet access". Ezzel manualisan be tudjuk allitani hogy mely programok hasznalhatjak az internetet. Az "eBay Fraud Prevention" altalaban nem szukseges, csak eBay hasznaloknak van akik nagyon titkositani szeretnek a jelszavukat. A kovetkezo, "Set-Up Complete" ablakban meg lehet tekinteni a "tutorial"-t melyben reszletesen vegig visz egy leiras a beallitasokon.
+
[http://www.pcworld.com/downloads/file/fid,7228-order,1-page,1-c,alldownloads/description.html PCWorld]
  
 +
[http://www.majorgeeks.com/download388.html MajorGeeks]
  
  
== Beallitasok ==
+
== Telepítés ==
 +
Miután letöltöttük, kattintsunk a fájlra és előjön egy ablak melyben be lehet állitani hogy melyik mappába telepítse a programot. Ha ezt kiválasztottuk, nyomjuk meg a "Next" gombot. A következő ablakban a nevünket, illetve az email címünket kéri, miután ismét "next"-el folytatjuk. Az utolsó ablaknál be kell jelölni hogy "I accept the terms of the preceding license agreement", és ha rákattintunk az "Install"-ra, elkezdi a telepítést. Ezután pár opcionális kérdés megválaszolása után  előjön egy ablak mely közli hogy a telepítés készen van. Kattintsunk a "Yes"-re melyel megnyílik a Zonealarm.
  
Miutan megnyitottuk a ZoneAlarm-ot par beallitason valtoztatnunk kell igeny szerint.
+
Első alkalommal előjön a "License Wizard". Az első oldalon jelöljük be hogy "Select ZoneAlarm" ami az ingyenes verziót biztosítja. Ezután előjön a "Welcome" ablak ahol egy "Next"-re kattintással eljutunk az elso fontos beállitáshoz: a "Don't alert me at all - protect my computer silently" opciót válasszuk, hogy ne figyelmeztessen a ZoneAlarm minden alkalommal mikor megvédte a gépet egy lehetséges veszélytől. Miután megnyomtuk hogy "Finish", a következő oldalon jelöljük be hogy "No. Alert me later when my browser and these components need internet access". Ezzel manuálisan be tudjuk állítani hogy mely programok használhatják az internetet. Az "eBay Fraud Prevention" általában nem szükséges, csak eBay használóknak van akik nagyon titkosítani szeretnék a jelszavukat. A következő, "Set-Up Complete" ablakban meg lehet tekínteni a "tutorial"-t melyben részletesen végig visz egy leírás a beállításokon.
  
A jobb felso sarokban a "Preferences" alatt az "Overview"-ban ket fontos beallitast kell elvegeznunk: "Load ZoneAlarm at startup" es "Protect the ZoneAlarm client" legyenek bejelolve. Ezek automatikusan futtatjak a Zonealarm-ot ujrainditaskor, illetve megvedik a programot virusoktol.
 
  
"Firewall"-ban (baloldalon a masodik a listan) allitsuk az "internet Zone Security"-t "HIGH"-ra es a "Trusted Zone Security"-t "MEDIUM"-ra. Ezzel erosen vedve lesz a gep az internet felol, es kozepesen a halozaton bellul. A jobb felso sarokban a "Zones" alatt egyenkent be lehet allitani I.P. cimeket melyekben a program "megbizhat".
 
  
A "Program Control"-ban allitsuk "MEDIUM"-ra, hogy ne akarmely program tudja korlatlanul hasznalni az internetet. Az "Automatic Lock" kenyelmesebb ha ki van kapcsolva (Off). A jobb felso sarokban kattintsunk a "Programs"-ra. Itt fel lesznek sorolva azok a programok melyek internethez akartak csaklakozni. Bal eger gombbal lehet beallitani, hogy mely programoknak adjuk meg az engedelyt az internet csatlakozashoz.
+
== Beállítások ==
  
Az "Alerts & Logs" alatt allitsuk "Off"-ra az "Alert Events Shown"-t, hogy ne jelezzen tul gyakran a program. A "Log Viewer" alatt meg lehet tekinteni, hogy mely programok csatlakoztak az internethez.
+
Miután megnyitottuk a ZoneAlarm-ot pár beállításon változtatnunk kell igény szerint.
  
Vegul, az "Email Protection" alatt lehet beallitani hogy vedjen e az email-en keresztul kapott veszelyes levelek ellen. Ez sanos csak minimalisan ved, ugyanis csak .vbs fajlokat szur ki.
+
A jobb felső sarokban a "Preferences" alatt az "Overview"-ban két fontos beállitást kell elvégeznünk: "Load ZoneAlarm at startup" és "Protect the ZoneAlarm client" legyenek bejelölve. Ezek autómatikusan futtatják a Zonealarm-ot újraindításkor, illetve megvédik a programot vírusoktól.  
  
Mikor egy uj program szeretne csatlakozni az internethez, egy kis ablak fog feljonni, melyben engedelyt lehet neki adni, ha megbizunk a programban.
+
"Firewall"-ban (baloldalon a második a listán) állitsuk az "internet Zone Security"-t "HIGH"-ra és a "Trusted Zone Security"-t "MEDIUM"-ra. Ezzel erősen védve lesz a gep az internet felöl, és közepesen a hálozaton belül. A jobb felső sarokban a "Zones" alatt egyenként be lehet állítani I.P. címeket melyekben a program "megbízhat".
 +
 
 +
A "Program Control"-ban állítsuk "MEDIUM"-ra, hogy ne akármely program tudja korlátlanul használni az internetet. Az "Automatic Lock" kényelmesebb ha ki van kapcsolva (Off). A jobb felső sarokban kattintsunk a "Programs"-ra. Itt fel lesznek sorolva azok a programok melyek internethez akartak csaklakozni. Bal egér gombbal lehet beállítani, hogy mely programoknak adjuk meg az engedélyt az internet csatlakozáshoz.
 +
 
 +
Az "Alerts & Logs" alatt állítsuk "Off"-ra az "Alert Events Shown"-t, hogy ne jelezzen túl gyakran a program. A "Log Viewer" alatt meg lehet tekínteni, hogy mely programok csatlakoztak az internethez.
 +
 
 +
Végül, az "Email Protection" alatt lehet beállítani hogy védjen e az email-en keresztűl kapott veszélyes levelek ellen. Ez sajnos csak minimálisan véd, ugyanis csak .vbs fájlokat szűr ki.
 +
 
 +
Mikor egy új program szeretne csatlakozni az internethez, egy kis ablak fog feljönni, melyben engedélyt lehet neki adni, ha megbízunk a programban.
 +
 
 +
==Megjegyzések==
 +
Hibernálás után ha nincs net, akkor a ZoneAlarm a ludas. Nem tudok jó megoldást. A ZoneAlarm a gépemen rendszeresen tökrevágta a netet, ötletem sincs miért. Ha valamilyen program nem működik, például a PocketPC-vel történő szinkronizálás nem akar elindulni, akkor érdemes először a tűzfalat kiiktatni (ez persze addig kockázattal jár).

A lap jelenlegi, 2007. február 6., 01:36-kori változata

Tartalomjegyzék

ZoneAlarm

A Zonealarm egy ingyenes tűzfal mely a Zone Labs terméke. Ezzel a tűzfallal be lehet állitani hogy az internetre mennyire nyitott a gép, illetve milyen programokat/folyamatokat enged át a géprol az internetre.

Egy megbízható tűzfal rendkívül fontos, ugyanis megakadályozza hogy a gépből egy úgynevezett "zombie" gép legyen, mely hackerek uralma alatt van. Ezen kívül megvédi a gépet kémkedő trojan és hasonló spyware programoktól, mert megakadályozza, hogy ezek a programok csatlakozzanak a netre.Letöltés

A Zonealarm a következő linkről letölthető: Zonealarm.

A "Download Now"-ra kell kattintani és előjön egy ablak amiben a "Save to Disk"-et kell bejelölni hogy letöltse a gépre.

Ha ez nem sikerül,akkor a Google-on ha beírjuk hogy 'ZoneAlarm free download" akkor több helyről is le lehet tölteni:

ZoneLabs

PCWorld

MajorGeeks


Telepítés

Miután letöltöttük, kattintsunk a fájlra és előjön egy ablak melyben be lehet állitani hogy melyik mappába telepítse a programot. Ha ezt kiválasztottuk, nyomjuk meg a "Next" gombot. A következő ablakban a nevünket, illetve az email címünket kéri, miután ismét "next"-el folytatjuk. Az utolsó ablaknál be kell jelölni hogy "I accept the terms of the preceding license agreement", és ha rákattintunk az "Install"-ra, elkezdi a telepítést. Ezután pár opcionális kérdés megválaszolása után előjön egy ablak mely közli hogy a telepítés készen van. Kattintsunk a "Yes"-re melyel megnyílik a Zonealarm.

Első alkalommal előjön a "License Wizard". Az első oldalon jelöljük be hogy "Select ZoneAlarm" ami az ingyenes verziót biztosítja. Ezután előjön a "Welcome" ablak ahol egy "Next"-re kattintással eljutunk az elso fontos beállitáshoz: a "Don't alert me at all - protect my computer silently" opciót válasszuk, hogy ne figyelmeztessen a ZoneAlarm minden alkalommal mikor megvédte a gépet egy lehetséges veszélytől. Miután megnyomtuk hogy "Finish", a következő oldalon jelöljük be hogy "No. Alert me later when my browser and these components need internet access". Ezzel manuálisan be tudjuk állítani hogy mely programok használhatják az internetet. Az "eBay Fraud Prevention" általában nem szükséges, csak eBay használóknak van akik nagyon titkosítani szeretnék a jelszavukat. A következő, "Set-Up Complete" ablakban meg lehet tekínteni a "tutorial"-t melyben részletesen végig visz egy leírás a beállításokon.


Beállítások

Miután megnyitottuk a ZoneAlarm-ot pár beállításon változtatnunk kell igény szerint.

A jobb felső sarokban a "Preferences" alatt az "Overview"-ban két fontos beállitást kell elvégeznünk: "Load ZoneAlarm at startup" és "Protect the ZoneAlarm client" legyenek bejelölve. Ezek autómatikusan futtatják a Zonealarm-ot újraindításkor, illetve megvédik a programot vírusoktól.

"Firewall"-ban (baloldalon a második a listán) állitsuk az "internet Zone Security"-t "HIGH"-ra és a "Trusted Zone Security"-t "MEDIUM"-ra. Ezzel erősen védve lesz a gep az internet felöl, és közepesen a hálozaton belül. A jobb felső sarokban a "Zones" alatt egyenként be lehet állítani I.P. címeket melyekben a program "megbízhat".

A "Program Control"-ban állítsuk "MEDIUM"-ra, hogy ne akármely program tudja korlátlanul használni az internetet. Az "Automatic Lock" kényelmesebb ha ki van kapcsolva (Off). A jobb felső sarokban kattintsunk a "Programs"-ra. Itt fel lesznek sorolva azok a programok melyek internethez akartak csaklakozni. Bal egér gombbal lehet beállítani, hogy mely programoknak adjuk meg az engedélyt az internet csatlakozáshoz.

Az "Alerts & Logs" alatt állítsuk "Off"-ra az "Alert Events Shown"-t, hogy ne jelezzen túl gyakran a program. A "Log Viewer" alatt meg lehet tekínteni, hogy mely programok csatlakoztak az internethez.

Végül, az "Email Protection" alatt lehet beállítani hogy védjen e az email-en keresztűl kapott veszélyes levelek ellen. Ez sajnos csak minimálisan véd, ugyanis csak .vbs fájlokat szűr ki.

Mikor egy új program szeretne csatlakozni az internethez, egy kis ablak fog feljönni, melyben engedélyt lehet neki adni, ha megbízunk a programban.

Megjegyzések

Hibernálás után ha nincs net, akkor a ZoneAlarm a ludas. Nem tudok jó megoldást. A ZoneAlarm a gépemen rendszeresen tökrevágta a netet, ötletem sincs miért. Ha valamilyen program nem működik, például a PocketPC-vel történő szinkronizálás nem akar elindulni, akkor érdemes először a tűzfalat kiiktatni (ez persze addig kockázattal jár).

Személyes eszközök