ZoneAlarm

A MathWikiből
A lap korábbi változatát látod, amilyen Kristofh (vitalap | szerkesztései) 2006. december 12., 19:14-kor történt szerkesztése után volt.

A Zonealarm egy ingyenes tuzfal mely a Zone Labs terméke. Ezzel a tuzfallal be lehet allitani hogy az internetre mennyire nyitott a gep, illetve milyen programokat/folyamatokat enged at a geprol az internetre.Letoltes

A Zonealarm a kovetkezo linkrol letoltheto: Zonealarm. A "Download Now"-ra kell kattintani es elojon egy ablak amiben a "Save to Disk"-et kell bejelolni hogy letoltse a gepre.Telepites

Miutan letoltottuk, kattintsunk a fajlra es elojon egy ablak melyben be lehet allitani hogy melyik mappaba telepitse a programot. Ha ezt kivalasztottuk, nyomjuk meg a "Next" gombot. A kovetkezo ablakban a nevunket, illetve az email cimunket keri, miutan ismet "next"-el folytatjuk. Az utolso ablaknal be kell jelolni hogy "I accept the terms of the preceding license agreement", es ha rakattintunk az "Install"-ra, elkezdi a telepitest. Ezutan par opcionalis kerdes megvalaszolasa utan elojon egy ablak mely kozli hogy a telepites keszen van. Kattintsunk a "Yes"-re melyel megnyilik a Zonealarm.

Elso alkalommal elojon a "License Wizard". Az elso oldalon jeloljuk be hogy "Select ZoneAlarm" ami az ingyenes verziot biztositja. Ezutan elojon a "Welcome" ablak ahol egy "Next"-re kattintassal eljutunk az elso fontos beallitashoz: a "Don't alert me at all - protect my computer silently" opciot valasszuk, hogy ne figyelmeztessen a Zonealarm minden alkalommal mikor megvedte a gepet egy lehetseges veszely ellen. Miutan megnyomtuk hogy finish, a kovetkezo oldalon jeloljuk be hogy "No. Alert me later when my browser and these components need internet access". Ezzel manualisan be tudjuk allitani hogy mely programok hasznalhatjak az internetet. Az "eBay Fraud Prevention" altalaban nem szukseges, csak eBay hasznaloknak van akik nagyon titkositani szeretnek a jelszavukat. A kovetkezo, "Set-Up Complete" ablakban meg lehet tekinteni a "tutorial"-t melyben reszletesen vegig visz egy leiras a beallitasokon.


Beallitasok

Miutan megnyitottuk a ZoneAlarm-ot par beallitason valtoztatnunk kell igeny szerint.

A jobb felso sarokban a "Preferences" alatt az "Overview"-ban ket fontos beallitast kell elvegeznunk: "Load ZoneAlarm at startup" es "Protect the ZoneAlarm client" legyenek bejelolve. Ezek automatikusan futtatjak a Zonealarm-ot ujrainditaskor, illetve megvedik a programot virusoktol.

"Firewall"-ban (baloldalon a masodik a listan) allitsuk az "internet Zone Security"-t "HIGH"-ra es a "Trusted Zone Security"-t "MEDIUM"-ra. Ezzel erosen vedve lesz a gep az internet felol, es kozepesen a halozaton bellul. A jobb felso sarokban a "Zones" alatt egyenkent be lehet allitani I.P. cimeket melyekben a program "megbizhat".

A "Program Control"-ban allitsuk "MEDIUM"-ra, hogy ne akarmely program tudja korlatlanul hasznalni az internetet. Az "Automatic Lock" kenyelmesebb ha ki van kapcsolva (Off). A jobb felso sarokban kattintsunk a "Programs"-ra. Itt fel lesznek sorolva azok a programok melyek internethez akartak csaklakozni. Bal eger gombbal lehet beallitani, hogy mely programoknak adjuk meg az engedelyt az internet csatlakozashoz.

Az "Alerts & Logs" alatt allitsuk "Off"-ra az "Alert Events Shown"-t, hogy ne jelezzen tul gyakran a program. A "Log Viewer" alatt meg lehet tekinteni, hogy mely programok csatlakoztak az internethez.

Vegul, az "Email Protection" alatt lehet beallitani hogy vedjen e az email-en keresztul kapott veszelyes levelek ellen. Ez sanos csak minimalisan ved, ugyanis csak .vbs fajlokat szur ki.

Mikor egy uj program szeretne csatlakozni az internethez, egy kis ablak fog feljonni, melyben engedelyt lehet neki adni, ha megbizunk a programban.

Személyes eszközök