ZoneAlarm

A MathWikiből
A lap korábbi változatát látod, amilyen Kristofh (vitalap | szerkesztései) 2006. december 13., 13:55-kor történt szerkesztése után volt.

Tartalomjegyzék

ZoneAlarm

A Zonealarm egy ingyenes tűzfal mely a Zone Labs terméke. Ezzel a tűzfallal be lehet állitani hogy az internetre mennyire nyitott a gép, illetve milyen programokat/folyamatokat enged át a géprol az internetre.Letöltés

A Zonealarm a következő linkről letölthető: Zonealarm. A "Download Now"-ra kell kattintani és előjön egy ablak amiben a "Save to Disk"-et kell bejelölni hogy letöltse a gépre.Telepítés

Miután letöltöttük, kattintsunk a fájlra és előjön egy ablak melyben be lehet állitani hogy melyik mappába telepítse a programot. Ha ezt kiválasztottuk, nyomjuk meg a "Next" gombot. A következő ablakban a nevünket, illetve az email címünket kéri, miután ismét "next"-el folytatjuk. Az utolsó ablaknál be kell jelölni hogy "I accept the terms of the preceding license agreement", és ha rákattintunk az "Install"-ra, elkezdi a telepítést. Ezután pár opcionális kérdés megválaszolása után előjön egy ablak mely közli hogy a telepítés készen van. Kattintsunk a "Yes"-re melyel megnyílik a Zonealarm.

Első alkalommal előjön a "License Wizard". Az első oldalon jelöljük be hogy "Select ZoneAlarm" ami az ingyenes verziót biztosítja. Ezután előjön a "Welcome" ablak ahol egy "Next"-re kattintással eljutunk az elso fontos beállitáshoz: a "Don't alert me at all - protect my computer silently" opciót válasszuk, hogy ne figyelmeztessen a ZoneAlarm minden alkalommal mikor megvédte a gépet egy lehetséges veszelytől. Miután megnyomtuk hogy "Finish", a következő oldalon jelöljük be hogy "No. Alert me later when my browser and these components need internet access". Ezzel manuálisan be tudjuk állítani hogy mely programok használhatják az internetet. Az "eBay Fraud Prevention" általában nem szükséges, csak eBay használóknak van akik nagyon titkosítani szeretnék a jelszavukat. A következő, "Set-Up Complete" ablakban meg lehet tekínteni a "tutorial"-t melyben részletesen végig visz egy leírás a beállításokon.


Beállítások

Miután megnyitottuk a ZoneAlarm-ot pár beállításon változtatnunk kell igény szerint.

A jobb felső sarokban a "Preferences" alatt az "Overview"-ban két fontos beállitást kell elvégeznünk: "Load ZoneAlarm at startup" és "Protect the ZoneAlarm client" legyenek bejelölve. Ezek autómatikusan futtatják a Zonealarm-ot ujraindításkor, illetve megvédik a programot vírusoktól.

"Firewall"-ban (baloldalon a második a listan) allitsuk az "internet Zone Security"-t "HIGH"-ra es a "Trusted Zone Security"-t "MEDIUM"-ra. Ezzel erosen vedve lesz a gep az internet felol, es kozepesen a halozaton bellul. A jobb felso sarokban a "Zones" alatt egyenkent be lehet allitani I.P. cimeket melyekben a program "megbizhat".

A "Program Control"-ban allitsuk "MEDIUM"-ra, hogy ne akarmely program tudja korlatlanul hasznalni az internetet. Az "Automatic Lock" kenyelmesebb ha ki van kapcsolva (Off). A jobb felso sarokban kattintsunk a "Programs"-ra. Itt fel lesznek sorolva azok a programok melyek internethez akartak csaklakozni. Bal eger gombbal lehet beallitani, hogy mely programoknak adjuk meg az engedelyt az internet csatlakozashoz.

Az "Alerts & Logs" alatt allitsuk "Off"-ra az "Alert Events Shown"-t, hogy ne jelezzen tul gyakran a program. A "Log Viewer" alatt meg lehet tekinteni, hogy mely programok csatlakoztak az internethez.

Vegul, az "Email Protection" alatt lehet beallitani hogy vedjen e az email-en keresztul kapott veszelyes levelek ellen. Ez sanos csak minimalisan ved, ugyanis csak .vbs fajlokat szur ki.

Mikor egy uj program szeretne csatlakozni az internethez, egy kis ablak fog feljonni, melyben engedelyt lehet neki adni, ha megbizunk a programban.

Személyes eszközök