Informatika1-2009/Hazi5

A MathWikiből

Ötödik házi feladat (hf5) - 5 pont

Ennek a házi feladatnak a beadási határideje

  • keddieknek: 2009. október 19 éjfél,
  • szerdaiaknak: 2009. október 13 éjfél,
  • péntekieknek: 2009. október 15 éjfél.

A feladat az info1hazi KUKAC gmail PONT COM címre egy e-mailt küldeni, amelynek tárgya (a konvenciónak megfelelően) hf5<felhasználói név>, ahol a <felhasználói név> a Matek Intézeti felhasználói nevetek.

Készítsetek egy Sage munkafüzetet, amelyben megoldjátok az alábbi 2 feladatot. Mentsétek le (a munkafüzetet megnyitva File...-> Download to a file) a gépetekre, és küldjétek el csatolva. A csatolt fájl neve hf5<felhasználói név>.sws legyen.

1. Ábrázoljuk a ( − 3π,3π) intervallumon a 2 \sum_{n=1}^k \frac{(-1)^n}{n}\sin(n x) függvényt a k=1,2,\dots20 értékekre, valamint azt a szerint periodikus függvényt, mely a ( − π,π) intervallumon az identikus függvény.

2. Rajzoljunk egy olyan ábrát, melyben legalább 3 grafikai primitív szerepel. (a grafikai primitívekről van egy rövid összefoglaló a [4. előadás] lapján és a [sage oldalán].

A munkafüzet legyen olyan állapotban, hogy az Action...-> Restart workspace, Action... -> Delete All Output és az Action... -> Evaluate All parancsok kiadása után is helyes legyen.


Hint: ha def-fel létrehoztok egy f függvényt, akkor ne a plot(f(x),(x,-1,1)) módon hívjátok meg, hanem plot(f,(-1,1)) módon.

Személyes eszközök