WebProg-2012/Gyakorlat6

A MathWikiből

Nagyházi folytatása

Új serv.py, ha elindítjátok, és a console-ba írtok egy q-t majd enter, akkor leáll és minden varázslat nélkül újraindítható.

 • Folytassuk tovább a nagyházit (ez csak egy séma azoknak, akik facebook szerû dolgot szeretnének csinálni, ha más elképzeléseitek vannak, akkor azt is csinálhatjátok):
  1. Ha még nincs meg, akkor a sütikbe a felhasználónevet mentsük!
  2. Ezek után írhatunk kommenteket, amiket szépen táblázatba ír ki.
  3. Megírhatjuk, a kijelentkezést (a süti életét állítsuk 0-ra vagy 1-re, és írjuk felül a benne levõ usernevet).
  4. Ismerõsök felvétele (szótárakkal, értékek username listák, kulcsok usernevek).
  5. Nem publikus commentek, amiket csak az ismerõsök látnak.
  6. Tiltólista, akik rajta vannak, azoknak ne lássuk a commentjeiket.
 • Ha nem a nagyházit szeretnétek csinálni:
  1. Írjatok függvényt ami két azonos elemszámú listát kap, bennük sting-ekkel, a kimenete egy html table kód string, aminek az elsõ oszlopa az elsõ (usernames) lista elemei, a második a második (comments) elemei.
  2. Írjatok függvényt mely egy szótárat (elsõ paraméter) képes kezelni, úgy, hogy a második (username) kulcshoz tartozó listába belerakja a 3. paraméterként kapott (ismerosok) string lista elemeit, figyeljen arra, hogy csak akkor rakja bele, ha az adott elem szerepel kulcsként a szótárban. (A szótárban usernevek a kulcsok és ismerõs listák az értékek.)
  3. Írjatok olyan függvényt ami egy szótárat kap és visszaad egy olyan html kód string-et, amiben a szótár kulcsaihoz egymás alatt egy checkbox van és jól adja vissza ezeket a query-ben. (Vagy valami más módon csinálj olyan html kódot amivel ismerõsnek lehet jelölni usereket.)
  4. Írjatok az 1. feladat mintájára olyan függvényt ami csak azokat a commenteket írja ki amiknek a feladója része az adott user ismerõseinek. (1. param user, 2. param ismerõs szótár, 3. param userek lista, 4. param comments lista.)
  5. Egészítsétek ki a 3. feladatot, hogy kaphasson egy 5. opcionális paramétert, amiben a tiltólistán levõ emberek szótárként vannak (az ismerõsök szótár mintájára). És az ebben szereplõ userek commentjeit ne írja ki.
  6. Módosítsátok az 1. feladatot, hogy õ is kaphasson opcionálisan egy tiltó szótárat.
  7. Vegyétek észre, hogy megírtátok a függvényeket egy facebook szerû dolog mûködtetéséhez. Most próbáljátok ezeket alkalmazni egy webprogramban.
Személyes eszközök