Matematika verseny

A MathWikiből

Általános információ

A BME matematika versenyét a Matematika Intézet rendezi meg minden tavasszal. Bármely egyetemi hallgató részt vehet rajta bármely szakról. A versenyzőknek a helyszínen kell négy óra alatt minél több feladatot megoldaniuk, és a megoldásokat tisztán leírva beadni. Körülbelül tíz feladat van, vegyes nehézségűek. A feladatokat úgy tűzik ki, hogy az első- és másodéves hallgatók is meg tudják oldani őket, tehát nincs szükség magasabb ismeretanyagra hozzájuk. Bármilyen írott segédeszköz (könyv, jegyzet) használható. A verseny egyéni. A VIK versenyek honlapján részletesebb leírást talál a versenyről.

Akik a versenyen jó eredményt érnek el, azok erről az indexükbe igazolást kaphatnak, valamint van egy ünnepélyes eredményhirdetés is. Ennek a versenynek a díjazotjai közül választják ki azt a csapatot is, amely az egyetemet az évente megrendezett IMC versenyen képviselik.

Idei verseny

Az idei verseny 2013. április 16. kedden lesz 10–14 óra között a KF81 teremben.

Korábbi versenyek

Horváth Miklós honlapjáról lehet letölteni a korábbi évek feladatsorait és eredményeit.

Itt a wikin lehet gyűjteni a feladatok megoldásait és megjegyzéseket. Ha bárki föl szeretne rakni megoldást, de a wiki szerkesztéséhez nincs joga, akkor írhat nekem az ambrus@@mmaatthh..bbmmee..hhuu címre.

Személyes eszközök