Informatika1-2008

A MathWikiből

Tartalomjegyzék

Általános információk

Az előadás időpontja és helye: hétfő 12:15-14:00, ZF04.
A helyszín minden gyakorlat esetén a H57-es labor.
  • Email címek: {tothagi, morap, ludviga, szabolcs} KUKAC math PONT bme PONT hu
  • AZ 1. ZH EREDMÉNYE ITT!,
  • A 2. ZH EREDMÉNYE ITT!,
  • A PÓT- (és PÓT-PÓT-) ZH EREDMÉNYE P1, P2, ha valaki meg szeretné írni a dolgozatát, írjon emailt és keresünk alkalmat.
  • A pótzh időpontja és helye: december 15. (hétfő), 10-12 h, Z205
  • A pót-pótzh időpontja: december 19. (péntek), 8-10 h, H46

Előadások

Gyakorlatok

Házi feladatok

Gyakorló feladatok és követelmények a ZH-khoz

(Nagyon halkan jegyzem meg, hogy a Mintakérdések forrásfájlja elérhető utf-8-as és latin2-es kódolással. Ez hasznos lehet azon feladatoknál, ahol a képletet kell "kitalálni". Természetesen arra kérek mindenkit, hogy ezt csak akkor nézzétek meg, ha már gondolkodtatok a feladatokon. A \verb és a verbatim környezet nem zh anyag.)

Kis zárthelyik

  • az első kiszárhelyi időpontja a 3. gyakorlat (azaz a hétfői laborcsoportnak: szept. 29., szerdaiaknak: szept. 24., csütörtökieknek: szept. 25.)
  • ezt követően minden gyakorlaton lesz kiszárthelyi

Maple letöltése

A harmadik héttől kezdve néhány héten keresztül a Maple programot fogjuk megismerni, ezért érdemes minél hamarabb otthonra is beszerezni. Az egyetem hálózatán belül letölhető a Maple 9-es verziója az ftp://software.eik.bme.hu címről. Ott anonymous néven bejelentkezve gyorsan meg lehet találni a Maple programot. BME hallgatóként ingyenesen használható. További ötletek a letöltésre itt.

Nekem Ubuntu alá szükség volt egy fájlra, ez letölthető itt. A /usr/lib könyvtárba kell másolni. Nem vállalok érte felelőséget, én is neten találtam.

Eredmények

A 7. házi feladat pontjait külön megnézhetitek itt. Mindenképp nézzétek meg, mert van aki kapna még rá pontot, csak nem fordul a fájl, amit küldött.

Pár hasznos jótanács azoknak, akik még analízis jegyzetet írnak

Személyes eszközök